Mystisk kvinna bekräftad som Kim Jung Uns fru

Kim Jung Un med den kvinna som uppges vara hans fru vid ett officiellt arrangemang den 6 juli 2012
Kim Jung Un med den kvinna som uppges vara hans fru vid ett officiellt arrangemang den 6 juli 2012
Den sydkoreanska TV-kanalen YTV hävdar nu att de fått bekräftat att den mystiska kvinna som synts vid Kim Jong Uns sida vid ett flertal tillfällen den senaste tiden är hans fru. Kanalen refererar till en icke namngiven källa från Nordkorea som berättar att Jong Uns fru är 27 år och kommer från Cheongjin i nordöstra delen av Nordkorea. Hon har en examen från Kim Il Sunguniversitetet, ska ha gift sig med den unge ledaren 2009 medan hon arbetade på sin doktorsuppsats och ska ha fött en dotter 2010. Hennes efternamn ska enligt uppgifterna vara Hong.

Den senaste tiden har hon setts vid tre tillfällen i den statliga televisionen tillsammans med Kim Jung Un. Första gången var 7 juli, då hon satt bredvid honom på en konsert. Andra gången deltog hon vid en ceremoni den 8 juli för att uppmärksamma att 18-årsdagen av Kim Il Sungs dödsdag. Tredje gången var i söndags, då hon tillsammans med sin make besökte en förskola i Pyongyang.

Källa:
NK News: Jong-un’s wife confirmed: report

LÄS MER:  Vilken makt har Kim Jong-un?
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*