Arbetet med skidbacken fortskrider

Skidanläggningen i Masikryeong.
Vi har tidigare skrivit om Nordkoreas planer på att anlägga en alpin skidanläggning i "världsklass" i Masikryeong. Detta som ett svar på det kommande vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang 2018. I juni inleddes det som i Nordkorea kom att kallas "Masikryeongsprånget", en appell till militär och arbetare på plats i vilken Kim Jong-Un uppmuntrade dem till att göra stora ansträngningar för att färdigställa anläggningen.

Det har nu gått 100 dagar sedan Kim Jong-Uns appell och detta uppmärksammas stort i partiorganet Rodong Sinmun. Där rapporteras det att anläggningen nu är färdig till 85 procent. Framgången tillskrivs Kim Jong-Uns visa ledarskap och den lojalitet som militär och civilbefolkning visat honom.

I artikeln finns också bilder från arbetet med att färdigställa skidanläggningen. På bilderna syns inga större arbetsmaskiner, vilket indikerar att huvuddelen av arbetet sker med hjälp av muskelkraft. Skyddsutrustning lyser också med sin frånvaro. Bilden stämmer med den som nordkoreanska avhoppare beskrivit för Daily NK. De berättar om officerare som tvingar sina soldater till mycket tungt arbete och arbetarna betraktar sig som lyckliga så länge de överlever och inte skadar sig.

Källa:
NK Daily: One Hundred Days of "Masikryeong Speed"

LÄS MER:  Det blir ingen Vätternrunda i Nordkorea
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*