Kim Jong-un besökte skadade på sjukhus

Efter tisdagens olycka, då ett 23-våningshus kollapsade i Nordkoreas huvudstaden Pyongyang, släppte den nordkoreanska tidningen Rodong Sinmun bilder på landets ledare Kim Jong-un när han besökte skadade på ett sjukhus i huvudstaden. Enligt nyhetsbyrån KCNA följdes Kim av sin fru Ri Sol-ju och Ma Won-chun, högt uppsatt tjänsteman på Nationella försvarskommissionen med ansvar kring byggnadsfrågor.

Kim Jong-un under sitt besök på sjukhuset.
Kim Jong-un under sitt besök på sjukhuset.
Kim ska ha varit "nöjd med besöket på sjukhuset" och uttryckt "sina högt ställda förväntningar" på läkare, sjuksköterskor och övriga personal på sjukhuset. Utifrån de bilder som släppts är det dock svårt att avgöra om patienterna på sjukhuset, som ska vara avsett för militär personal, verkligen var överlevare från tisdagens olycka.

Nordkorea har ännu inte uppgett några siffror på offer efter att det 23 våningar höga huset kollapsade. Sydkoreanska bedömare fruktar höga dödstal, då de tror att uppemot 100 familjer kan ha bott i huset, trots att det ännu inte var färdigbyggt.

Sydkorea sade under måndagen att man överväger att sända sina kondoleanser till Nordkorea. Den sydkoreanska regeringen kommer tillsammans med Röda korset avgöra huruvida det ska göras och hur ett sådant meddelande bör utformas.

<

p>Källor:
Yonhap: N. Korean leader visits hospital after deadly apartment collapse
Yonhap: S. Korea mulling sending condolence message to N. Korea over deadly accident

LÄS MER:  Mystisk kvinna bekräftad som Kim Jung Uns fru
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*