Kim Jung Un höll sitt första offentliga tal

Kim Jung Un håller tal på Kim Il Sungtorget
Kim Jung Un håller tal på Kim Il Sungtorget
Kim Jung Un höll under lördagen sitt första TV-sända tal som Nordkoreas högste ledare. Det tjugo minuter långa talet, som var en del av hundraårsfirandet av hans farfar Kim Il Sung, var i mångt och mycket ämnat att framställa Jung Un som en kraftfull militär ledare. Han var klädd i en svart Mao-liknande kostym.

Att uttolka av talet kommer förändringen på den högsta posten i landet inte leda till att landet förändrar sig politik, utan Jung Un tycks, liksom sin far, företräda en politik där militären sätts främst.

– En överlägsenhet i militär teknik är inte längre enbart förbehållet imperialisterna och den tid där våra fiender kunde använda atombomber för att hota och utöva utpressning mot oss är över, sade Jung Un till publikens jubel.

– Vi måste stärka vår militär på alla tänkbara sätt och uppnå målet att bygga en kraftfull och välmående socialistisk stat, sade han vidare.

Han berörde inte fredagens misslyckade raketuppskjutning i sitt tal.

En engelsk översättning av Kim Jong Uns tal hittar du på här.

Källa:
The Telegraph: Kim Jong-un delivers first North Korea address

LÄS MER:  Nordkorea genomförde nytt missiltest
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

3 kommentarer

  1. you’re truly a excellent webmaster. The site loading pace is incredible.
    It seems that you’re doing any unique trick. In addition, The
    contents are masterwork. you have performed a wonderful job on this
    matter!

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*