Nya märken med Kim Jong Un?

Det nya märket med Kim Jong Un?
Det nya märket med Kim Jong Un?

Det nya märket med Kim Jong Un?
Det nya märket med Kim Jong Un?
Något som jag slogs av under mitt besök i Nordkorea var att huvuddelen av alla jag mötte bar ett litet märke med bild av Kim Il Sung eller det nya tvillingmärken, som lanserades efter Jong Ils död i december, med både Kim Il Sungs och Kim Jong Ils porträtt. De olika märken som finns är olika sätt att visa lojalitet mot nationen, armén eller arbetarpartiet.

Enligt källor till Daily NK har ett nytt märke, med den nya ledaren Kim Jong Un, börjat att distribueras ut till högt uppsatta personer i landet. Målet är att skapa en känsla av ett uppdrag, ett uppdrag att försvara Kim Jong Un och Chosun-politiken (”militären först”).

Evolution bland nordkoreanska märken.
Evolution bland nordkoreanska märken.
Det nya märket ska till utseendet likna de traditionella originalmärkena med Kim Il Sung. Enligt uppgifterna syns en sammanbiten Kim Jong Un på märket, iklädd kostym, framför en enkel bakgrund utan dekorationer.

Källor:
Daily NK: NSA Wins Race to Put Kim on a Badge
NK News: Brace yourselved, the Kim Jong Un badges are coming

LÄS MER:  Nordkorea fryser Sydkoreas tillgångar i Kaesong
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*