Öppet brev till Dennis Rodman

Shin Dong-Hyuk befinner sig just i Sverige.
Shin Dong-Hyuk befinner sig just i Sverige.

Människorättsaktivisten Shin Dong-hyuk, som spenderade sina första 14 levnadsår i ett nordkoreanskt fångläger och vars liv skildrats i boken Flykten från läger 14, har skrivit ett öppet brev till Dennis Rodman. Dennis Rodman, en amerikanska tidigare basketstjärna, befinner sig just nu i Nordkorea för att bland annat ordna en basketmatch som en del i firandet av diktatorn Kim Jong-uns födelsedag. I uttalanden från Rodmans sida har han sagt att han ser Kim Jong-un som ”en vän för livet” och att det är viktigt att folk besöker landet för att se att det inte är farligt och elakt som folk tror.

I det öppna brevet vill Shin Dong-hyuk att Rodman tar sig tid att fundera över vad Kim Jong-un och hans familj gjort mot Nordkorea och det nordkoreanska folket. Han vill också att Rodman funderar över vilken roll han skulle kunna spela för att få till en förändring. Hans brev är mycket läsvärt och jag hoppas verkligen att Rodman tar sig en funderare.

Läs mer:
Washington Post: How Dennis Rodman can help the North Korean people

RelatedPost

LÄS MER:  Sansade artiklar
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*