Putin bjuder in Kim Jong-un till Moskva

Rysslands president Vladimir Putin.
Rysslands president Vladimir Putin.

Rysslands president Vladimir Putin har bjudit in den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un till att besöka Moskva under nästkommande år. Om resan blir av blir det i sådana fall Kim Jong-uns första utlandsresa efter att han tagit över makten i Nordkorea. Besöket är planerat att ske under 70-års jubileet av Sovjetunionens seger över Nazityskland.

Dimitrij Peskov, talesperson för den ryske presidenten, bekräftar till nyhetsbyrån TASS att en inbjudan skett.

Det är dock fortfarande oklart om Kim kommer att besöka Moskva under det årliga firandet som sker den 9 maj, särskilt med tanke på att andra utländska ledare också kan komma att närvara.

Nyheten om den ryska inbjudan kommer efter att Choe Ryong-hae, Kims specielle sändebud, besökte Moskva och samtalade med den ryske presidenten Putin för en månad sedan, vilket enligt ryska källor ska ha skett efter en inbjudan från president Putin.

Källa:
The Korea Herald: Putin invites N. Korean leader to Moscow next year

LÄS MER:  Ny nordkoreansk ambassadör till Stockholm
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

1 kommentar

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*