Rodman återvände till Nordkorea

Den tidigare NBA-stjärnan Dennis Rodman anlände under torsdagen till Pyongyang för sitt tredje besök i Nordkorea. Han kommer under vistelsen att träna det nordkoreanska basketlandslaget och hjälpa till att arrangera en uppvisningsmatch som en del i firandet av Kim Jong-uns födelsedag. I pressmaterialet angående matchen antyds att ett antal NBA-stjärnor kommer att spela i ett allstarlag mot det koreanska landslaget, men det nämndes inga namn.

-Nordkorea har givit mig möjligheten att ta hit dessa spelare och deras familjer, så att folk faktiskt kan se, så att dessa personer faktiskt kan se, att det här landet inte alls är så dåligt som människor i media försöker få det till, kommenterade Rodman uppgifterna om allstarlaget under torsdagen.

Inför besöket har Rodman varit tydlig med att det inte finns någon politisk agenda. Tidigare har det funnits visst hopp om att Rodman till exempel skulle kunna förmå Kim Jong-un, som Rodman kallar en vän för livet, att frige den fängslade amerikan Kenneth Bae. Men efter förra besöket sade Rodman att det inte var hans uppgift att verka för Baes sak.

-Jag åker bara dit för att ordna en basketmatch och för att ha kul, sade Rodman till Reuters tidigare i veckan.

Källa:
Los Angeles Times: Dennis Rodman arrives in North Korea to prepare for leader’s birthday

LÄS MER:  Nordkoreanska hot om anfall mot Sydkorea
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*