Rodman blir landslagschef i Nordkorea

På en presskonferens under måndagen meddelade den forne NBA-stjärnan Dennis Rodman att han kommer att bli tränare för det nordkoreanska basketlandslaget med sikte mot OS 2016. Han berättade också för media att han, tillsammans med flera forna NBA-spelare, kommer att resa till Nordkorea i januari för att deltaga på en turnering som hålls som en del i firandet av Kim Jong-Uns födelsedag. Rodman sade sig hoppas på att basketbolldiplomatin skulle hjälpa till att överbrygga gapet mellan västvärlden och Nordkorea, ett land som han han talade väl om.

  • Det här landet är inte dåligt, sa han. Ett uttalande som ligger i linje med hans uttalande efter hans två tidigare resor till Nordkorea. Han har bland annat beskrivit Kim Jong-Un som både en vän för livet och en god far. Det var efter senaste resan som Rodman dessutom kunde avslöja för omvärlden att den nordkoreanske ledarens dotter bar namnet Ju-ae.

Även om Rodman på presskonferensen mycket tydligt deklarerade att detta är på allvar, känns nyheten om samarbetet mellan honom och Nordkorea onekligen osannolik och jag tror man gör bäst i att åtminstone ta den med en nypa salt. Rodmans resa till Nordkorea, såväl som presskonferensen, anordnades och sponsrades av den irländska vadslagningsfirman Paddy Power. Ett faktum som kanske inte direkt höjer trovärdighetsfaktorn.

Källa:
Times.com: Dennis Rodman Will Train North Korea’s Olympic Basketball Team
Dagens Industri: Dennis Rodman tar över Nordkorea

LÄS MER:  Sydkoreanska flaggan hissades i Pyongyang
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*