Rodman tillbaka från Nordkorea

Dennis Rodman på flygplatsen i Peking.
Dennis Rodman på flygplatsen i Peking.

Den amerikanske basketlegenden Dennis Rodman är nu tillbaka från sitt andra kontroversiella besök i Nordkorea (läs om hans första besök), vilket inleddes för en vecka sedan. På flygplatsen i Beijing ska Rodman ha återupprepat det budskap han lämnade inför sin resa, dvs att han inte ägnat sin resa åt vare sig diplomati eller att försöka få den fängslade amerikanen Kenneth Bae frisläppt.

Enligt Rodman var syftet med resan att helt enkelt ha det trevligt och att ”visa folk runt om i världen att amerikaner faktiskt kan komma överens med Nordkorea”.

Rodman, uppenbarligen utan dåligt samvete för att vara en PR-fjäder i hatten för Kim Jong-Un, sade inför sin resa att han bara ville träffa sin vän Kim, umgås med hans familj och starta en basketliga eller liknande i landet. Han har tidigare sagt sig uppfatta Kim som en ”fantastisk kille”.

Källa:
NBC: Dennis Rodman Arrives in Beijing After North Korea Visit

LÄS MER:  Idrottens dag återuppväcks
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*