Sällsynt nordkoreanskt besök i Sydkorea

Sydkoreas och Nordkoreas flaggor
Sydkoreas och Nordkoreas flaggor

Hwang Pyong-so
Hwang Pyong-so
I samband med avslutningen av Asiatiska spelen (Asiaden) kommer en delegation med högt uppsatta företrädare för den nordkoreanska regimen att göra ett sällsynt besök i Sydkorea. Gruppen kommer att ledas av Hwang Pyong-so, den högst uppsatte politiska ledaren i den nordkoreanska armen och av många ansedd som den näst högste i den nordkoreanska hierarkin. Med i delegationen är också Choe Ryong-hae och Kim Yong-gon, sekreterare i Koreanska arbetarpartiet.

Enligt sydkoreanska myndigheter kommer nordkoreanerna bland annat att möta Ryoo Kihl-jae, sydkoreansk minister med ansvar för frågor rörande en koreansk återförening. Det är osäkert om något möte kommer att ske med Park Geun-hye, Sydkoreas president.

Mötet mellan de bägge ländernas företrädare kommer att ske under lördagen. Det är fortfarande osäkert vilka frågor som kommer att behandlas under mötet.

Källa:
Business Insider: A Number Of Senior North Korean Leaders Are Making A Rare Visit To South Korea For Talks

LÄS MER:  Trotsigt Nordkorea
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*