Skarp varning från Trump till Nordkorea

Under tisdagen höll den amerikanske presidenten Donald Trump tal inför FN:s generalförsamling. I talet gick han till skarp kritik mot Nordkorea och varnade för att kanske inte har några andra alternativ än att ”helt förstöra” den krigsförande regimen. I talet, som sändes direkt över nätet, menade Trump att Nordkorea är en skurkregim som bryter mot alla det som världssamfundet är uppbyggt kring.

-USA har stor styrka och tålamod, men om vi är tvingade att försvara oss själva eller våra allierade, så har vi inget annat alternativ än att helt förstöra Nordkorea, sade Trump bland annat i talet.

Den amerikanske presidenten sade att Kim Jong-un har anträtt en väg mot undergång. Trump sade i sitt tal att ”raketmannen är på ett självmorduppdrag på sig själv och sin regim”.

-USA är redo, villiga och dugliga, men förhoppningsvis kommer det inte vara nödvändigt, sade Trump.

Trump anklagade regimen för att vara skyldig till att flera miljoner nordkoreaner dött, liksom skyldig till fängslanden, tortyr, mördade och förtryck av ett ”oräkneligt antal”.

-Nu hotar Nordkoreas hänsynslösa jakt på kärnvapen och ballistiska missiler hela världen med en otänkbar stor förlist av människoliv, sade Donald Trump.

Källa:
Yonhap: Trump warns he may have no choice but to totally destroy N. Korea

RelatedPost

LÄS MER:  Res inte till Nordkorea
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*