Trump i skarp varning till Nordkorea

Donald Trump

I ett uttalande under tisdagen fördömer USA:s president Donald Trump Nordkorea efter landets uppskjutning av en missil över Japan.

-Världen har fått Nordkoreas senaste meddelande högt och tydligt: Den här regimen har signalerat sitt förakt mot sina grannar, för alla medlemmar i Förena Nationerna och för miniminivån när det kommer till ett acceptabelt internationellt uppförande, sade Donald Trump i ett uttalande från Vita Huset.

-Hotande och destabiliserande handlingar kommer bara att öka den nordkoreanska regimens isolering i region och bland världens länder, sade Trump. Alla alternativ är möjliga.

Shinzo Abe
Shinzo Abe
I en artikel i The Japan Times kallar Japans premiärminister Shinzo Abe uppskjutningen ”ett exempellöst, gravt och allvarligt hot” som skadar säkerheten i regionen.

Enligt Vita huset ska Abe under gårdagen ha diskuterat den nordkoreanska uppskjutningen med president Trump. Både två ska i samtalet ha enats om ett ökat tryck gentemot Nordkorea. Under samtalet ska Trump, enligt ett uttalande från Abe, ha sagt att ”USA är med Japan till 100 procent” och ska ha lovats att stödja Japan i sina försvarsansträngningar.

-De två ledarna är överens om att Nordkorea utgör ett stort och växande direkt hot mot USA, Japan och Sydkorea såväl som mot länder runtom i världen, sade Vita Huset i sitt uttalande. President Trump och premiärminister Abe är helt engagerade för att öka pressen på Nordkorea och att göra sitt yttersta för att förmå det internationella samfundet att göra samma sak.

Källa:
Business Insider: Trump warns North Korea after missile passes over Japan: ’All options are on the table’

RelatedPost

LÄS MER:  USA menar att Kina kan ha assisterat i det nordkoreanska missilprogrammet
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*