Vem var Kim Jong-nam?

Kim Jong-nam

I torsdags kom nyheten om att Kim Jong-nam, Kim Jong-uns halvbror, mördats i Malaysia (läs mer). Brittiska BBC har publicerat en intressant artikel om Kim Jong-nam, där det bland annat berättas om hans liv som barn och relationen till sin far, Kim Jong-il, och sin halvbror. Artikeln är skriven av nordkoreaexperten Michael Madden.

Läs artikeln:
BBC: Death in a dynasty: What led to the demise of Kim Jong-nam?

Detta kanske också intresserar dig

LÄS MER:  Så sprider missionärer evangeliet i Nordkorea
Om Pär Lundqvist 775 artiklar
Pär Lundqvist är redaktör på infokorea.se. Han jobbar till vardags som politisk sekreterare för Liberalerna. Pär besökte Nordkorea 2012 och grundade därefter infokorea.se. Han nås lättast på par@infokorea.se eller @parlundqvist.

3 kommentarer

  1. Mycket intressant läsning. Det nämns i en peranteras att Nordkoreas utländska konton innehåller mycket pengar finns mer fakta om det? Och så undrar jag om någon vet vad Nordkorea sysslar med för mysko affärer nu. Förr va det knark o vapen gör dom såna affärer idag med, finns det uppgifter om det?

    • Hej Tim! Det är svårt med uppgifter om Nordkoreas, åtminstone delvis, hemliga affärer. Men det jag läst, tyder väl på att det fortfarande framför allt handlar om vapenexport, spelverksamhet i Japan, restauranger ffa i Kina och export av naturtillgångar till Kina. Ett lästips är Bertil Lintners bok ”Great Leader, Dear Leader” som bland mycket annat intressant innehåll har ett kapitel just om Nordkoreas hemliga affärsverksamheter genom historien. //Pär

      • Tack så jätte mycket för svar och boktips. Jag har ett stort intresse för nordkorea och läser så mycket jag kan.

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*