Fotoalbum

Fotoalbum

Toppmötet mellan Kim Jong-un och Donald Trump

På tisdagen den 12 juni skedde det första historiska toppmötet mellan en nordkoreanska ledare och en sittande amerikansk president. Donald Trump och Kim Jong-un möttes i Singapore.
920x920 (1).jpg

Det historiska toppmötet

Den 27 april möttes Nordkoreas ledare Kim Jong-un och Sydkoreas president Moon Jae-in vid ett historiskt toppmöte.
south-korean-president-moon-jae-in-and-north-korean-leader-kim-jong-un-meet-in-the-truce-village-of-panmunjom-1.jpg

Fotoutställning #sidebyside

På temat #sidebyside ställer fotografen Maria Langen ut bilder från Nordkorea och Sydkorea. Kanske som ett sätt att utmana sitt eget fotografiska tänkande, kanske för att möta omgivningens nyfikenhet – eller helt enkelt bara för att bjuda in till en stunds trevlig samvaro i skuggan av världens konflikter. I fokus är koreanska vyer, gatumiljöer och människor i rörelse.
Tank Driver Close

Skidanläggningen Masikryeong

Bilder från den nordkoreanska skidanläggningen Masikryeong som invigdes i januari 2014. Anläggningen beskrivs som ett ”all-inclusiveområde” för fysisk aktivitet vintertid, i vilken ”vårt folk och ungdom kan njuta av den socialistiska civilisationens förmåner”.
2014-01-01-06-01.jpeg

Nordkorea firar 60-årsdagen av vapenstilleståndsavtalet

60-årsdagen av vapenstilleståndsavtalet efter koreakriget, som pågick mellan 1950 och 1953, firades den 26 juli med en rad festivaler och kulturella evenemang runt om i landet. Firandet kulminerade i en stor militärparad i huvudstaden Pyongyang.
North-Korean-students-for-001.jpg

Propaganda i digital åttiotalsskepnad

Välkommen till det riktiga Pyongyang Racer, eller vi kanske ska säga Paektu Racer? Detta spel, som funnit online sedan 1980, är väldigt likt Segas klassiska motorcykelspel Super Hang-On från 1980. Men spelet är fyllt av nordkoreansk propaganda om en återförening av koreahalvön.
paektu-eso-han-na_02.jpeg

Monument och Statyer

Nordkorea är fyllt av monument och statyer. Det rör sig bland annat om statyer med landets evige president Kim Il Sung och monument som berättar om Koreakriget. Här är några av de monument och statyer jag såg under min resa till Nordkorea i april 2012.
DSC_0071.JPG

Inifrån Kumsusan - Solens palats.

Den 17 december öppnade återigen Kumsusan - Solens Palats i Nordkoreas huvudstad Pyongynag. De balsamerade kvarlevorna av Kim Jong Il finns nu till allmän beskådan, liksom ett antal föremål som är förknippade med honom.
Kim-Jong-il-lies-in-state-004.jpeg

Operativsystemet "Red Star"

Nordkorea har tagit fram ett eget operativsystem "Red Star" som bland annat används på landets universitet. Systemet är en modifiering av en Linuxdistibution.
01_main-screen-install.jpeg

Nordkoreanska serier

Åtta propagandabilder av serietidningskaraktär från Nordkorea som hetsar gentemot Sydkoreas president Myung-Bak.
Teckning #5

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.